Meer grip door de rubbersamenstelling

Grip op de weg wordt mede bepaald door de rubbersamenstelling van de banden. De rubbersamenstelling op winterbanden is namelijk anders dan die op zomerbanden. Het rubber op de winterbanden is zachter dan het rubber op zomerbanden. Dit zorgt er namelijk voor dat het rubber zich op winterbanden vormt naar het wegdek. Hierdoor heb jij meer grip op de weg en glij je minder snel uit!

Het profielpatroon op winterbanden

Naast de rubbersamenstelling heeft het profielpatroon ook invloed op de prestatie van banden in de winter. Het profiel van winterbanden bestaat namelijk uit lamellen die zich als het ware vastgrijpen in sneeuw, ijs of andere vormen van kou en gladheid. Lamellen worden gezien als kleine groeven in de profielblokken die het water onder de banden verspreid en daardoor aquaplaning voorkomen. Nog meer grip dus op de weg!

Laat uw winterbanden wisselen in onze werkplaats!

In onze werkplaats is er de mogelijkheid om uw banden te wisselen en ook om uw zomerbanden op te slaan in ons bandenhotel. Onze vakmannen in Emmeloord staan dan ook graag voor u klaar om uw auto te voorzien van een paar hoge kwaliteit winterbanden! Wil jij veilig de winter doorkomen? Maak dan direct een afspraak in onze werkplaats!

96% van de klanten beveelt ons aan op basis van meer dan 3.000 beoordelingen. Zo krijgen we een gemiddelde waardering van 8,7 en een 9 voor klantvriendelijkheid.