Hoe werken laadpalen?

De verschillende soorten laadpunten zijn eenvoudig en snel te gebruiken. Het laadpunt bij u thuis is voorzien van een kabel die u makkelijk en snel kunt inpluggen. Bij het openbare laadpunt gebruikt u de kabel die is meegeleverd bij de auto. Zodra u deze heeft aangekoppeld houdt u de laadpas voor de paal en wordt het laden gestart. Heeft u nog geen laadpas? Ook voor het aanvragen van een laadpas bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Uw Thuislaadpunt

Uw auto thuis opladen heeft impact op uw verbruik en vooral ook op uw meterkast. Om veilig thuis te kunnen laden leveren onze experts een kwalitatief hoogwaardig thuislaadpunt dat laadt met maximaal 22 kW per uur waarbij 11 kW per uur dagelijks het meest gangbaar is.

Onze experts bieden slimme laadpunten met load balancing die rekening houden met het elektriciteitsgebruik in uw huishouden. Dankzij de load balancing vindt er een verdeling van het vermogen plaats op basis van de beschikbare capaciteit. Hierdoor laadt u altijd veilig en voorkomt u hoge kosten voor netverzwaring, of in het uiterste geval aan uw netbeheerder wegens overbelasting.

 

Er zijn diverse laadoplossingen beschikbaar voor het thuisladen. Zo kunt u gaan voor een standaard laadoplossing met universele aansluiting, maar behoren de volgende zaken ook tot de opties:

  • RFID ontgrendeling / Laden via laadpas
  • Beheer van het laden van uw auto door middel van een App
  • Beheer van het laadstation via een Webinterface
  • Een laadpaal die voorrang geeft aan zonnepanelen i.p.v. de netstroom
  • Een laadpaal die geschikt is voor Dynamic Load Balancing
  • En verschillende andere opties..

Wij helpen u graag bij uw zoektocht naar de laadpaal die het best bij uw wensen past. Vul onderstaand formulier in en wij nemen snel contact met u op! U kunt ook bellen of mailen: info@autovdheide.nl of 0527 - 61 43 04. Wij staan voor u klaar!

Neem contact op