Hoe werken laadpalen?

De verschillende soorten laadpunten zijn eenvoudig en snel te gebruiken. Het laadpunt bij u thuis heeft een kabel, waardoor u de kabel makkelijk en snel kunt inpluggen. Bij het openbare laadpunt gebruikt u de kabel die is meegeleverd bij de auto. Zodra u deze heeft aangekoppeld houdt u de laadpas voor de paal en wordt het laden gestart. Wij kunnen een laadpas voor u aanvragen.

 

Uw Thuislaadpunt

Uw volledig elektrische auto heeft een batterij van minimaal 35 kWh. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt ongeveer 10 kWh per dag. Uw auto thuis opladen heeft dus impact op uw verbruik, en vooral ook op uw meterkast. Om veilig thuis te kunnen laden leveren onze experts het meest hoogwaardige en veilige slimme thuislaadpunt. Dit laadpunt laadt 11 kW per uur, oftewel ruim 45 km per uur. Belangrijk verschil ten opzichte van andere laadpunten is loadbalancing. Een gemiddelde 3-fase aansluiting in Nederland kan 17 kW aan. Hierdoor is tijdens het laden van uw auto de kans groot dat er overbelasting van uw aansluiting plaatsvindt als bijvoorbeeld de wasmachine draait. Het slimme laadpunt met loadbalancing houdt rekening met het elektriciteitsgebruik in uw huishouden. Er vindt een verdeling van het vermogen plaats op basis van de beschikbare capaciteit. Hierdoor laadt u altijd veilig en voorkomt u hoge kosten voor netverzwaring, of in het uiterste geval aan uw netbeheerder wegens overbelasting.

 

 

Kosten slim thuislaadpunt

De installatie van het laadstation wordt uitgevoerd door een professionele installateur en neemt gemiddeld een halve dag in beslag. Bekijk hieronder de kosten.

Maandelijkse kosten  
Data abonnement (verplicht) € 5,95
Laadpunt  
Prijs wandmodel incl. loadbalancing € 1.050,-
Meerprijs voor eventueel paalmodel € 139
Installatiekosten (vanafprijs) € 500

Neem contact op