Wat verandert er in de auto?

Naast de gratis 12v accu brengt de gratis software-update ME3.2 verbeterde functies, een gebruiksvriendelijker interface en een vernieuwd ontwerp van het infotainmentsysteem naar jouw Enyaq iV. Bovendien verbetert het vernieuwde accubeheer de actieradius en verhoogt het de laadsnelheid*. De update bevat ook een ruim aanbod van Škoda Connect online diensten.

 • Sneller opladen
  Met de nieuwe update wordt het opladen van je Enyaq iV sneller. Echter, als jouw Enyaq iV een laadsnelheid van 50 kW heeft, moet je eerst de upgrade aanschaffen. De Enyaq iV 60 biedt een laadsnelheid tot 120 kW, terwijl de Enyaq iV 80 een laadsnelheid tot 135 kW heeft. Daarnaast zijn er verbeteringen aangebracht in de temperatuurbeheersing van de accu voor een efficiënter energieverbruik.
   
 • Verbeterd accu management
  Met de nieuwe software update worden het verbruik en bereik van je Enyaq iV verbeterd. De automatische airconditioning en het klimaatsysteem zijn geoptimaliseerd om meer energie te besparen.
   
 • Toegang op afstand
  Met de MyŠkoda app is het makkelijk om op afstand de status van je Enyaq iV te controleren. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk zien of alle deuren en ramen gesloten zijn. Heb je het parkeerplek van je auto vergeten? Geen zorgen, je kunt dit eenvoudig terugvinden in de app.
   
 • Accu besparende modus
  De accu-besparende modus is bedoeld om de levensduur van de accu te verlengen door het instellen van het laadniveau op 80%. Veel mensen hebben geen volledige acculading nodig voor hun dagelijkse ritten, dus als dit ook op jou van toepassing is, is het verstandig om deze functie in het instellingenmenu in te schakelen. Het is ook mogelijk om tijdens het opladen eenmalig een andere laaddoelstelling in te stellen, bijvoorbeeld 100%, als je de volledige capaciteit nodig hebt. Wanneer de accu-besparende modus is ingeschakeld, zal je Enyaq iV bij de volgende laadsessie automatisch teruggaan naar de standaardinstelling van 80%
 • Achteruitrijcamera bij nacht
  De beeldinstellingen bij weinig licht zijn geoptimaliseerd voor beter zicht tijdens het achteruit rijden bij nacht.
   
 • Richtingaanwijzer toon
  Het volume van de richtingaanwijzer toon is verlaagd.
 • Infotainment online
  Het is vanaf nu ook mogelijk om bij het plannen van een reis te zoeken naar een POI (nuttige / bijzondere plaats). Daarnaast is het nu nog makkelijker om je reis vooruit te plannen in de app en vervolgens door te sturen naar je Enyaq iV
 • Laadstation overzicht
  Nieuwe filteropties voor (snel)laadstations binnen de navigatie van je Enyaq iV, dit zorgt voor een verbeterde routeplanning mbtlaadlocaties (filters, multistops) en vanuit de app locatie kiezen & doorsturen
 • Infotainment
  Het infotainment systeem's laadmenu is geüpgraded met een verbeterde weergave van laadtijden en bereik. De routeplanner is aangepast om reisroutes met meerdere laadstops te ondersteunen en toont nu ook het accuniveau bij vertrek, aankomst en tijdens laadsessies. Ook zijn er binnen het infotainment systeem fraaie interactieve Instructieboekjes toegevoegd en een verbeterde Head up display.
   
 • Virtual cockpit
  De Virtual cockpit is voorzien van een meer intuïtieve weergave. De range van de accu wordt nu naast de weergave in kilometers, ook in percentage weergegeven.
   
 • Head-up display
  Het Head-up display geeft nu ook een 3D visualisatie weer van de afstand tot de bestemming.
   
 • Travel Assist
  De mogelijkheden van de Travel Assist knop zijn verbeterd. Je kunt nu makkelijk schakelen tussen Adaptive Cruise Control en Travel Assist. De instellingen worden opgeslagen, zodat je bij je volgende rit weer snel kunt genieten van dezelfde instellingen.
   
 • Proactive service
  Met de proactieve service-update kan je Enyaq iV zelf rapporten versturen naar je Škoda-servicepunt. Deze rapporten kun je ook in de MyŠkoda-app vinden, zodat je altijd op de hoogte bent van de status van je auto.
   
 • Personaliseren
  Met de personalisatie update wordt het eenvoudiger om meerdere gebruikers toe te voegen aan het systeem, waardoor persoonlijke instellingen voor elke gebruiker mogelijk zijn. Bovendien is het uiterlijk van het gebruikersscherm aangepast en is er meer flexibiliteit toegevoegd voor het aanpassen van privacyinstellingen.
 • Online updates
  Na deze update worden Over The Air updates (OTA) mogelijk, dit betekent dat je jouw Enyaq hierna vanaf thuis kunt updaten.

Is mijn Enyaq iV geschikt voor de update?

Alle Enyaq iV's krijgen de ME3.2 update. Je kunt herkennen of jouw auto nog geüpdatet moet worden als je nog geen accupercentage in je virtual cockpit ziet staan. Zie de afbeelding hiernaast ter verduidelijking. Geen percentage? Jouw dealer neemt contact met je op om een afspraak te plannen. Wel een percentage in je scherm? Top! Jouw Enyaq iV is al helemaal up-to-date.

 

Hoe krijg je de update?

 1. Laat onderaan deze pagina je gegevens achter en laat de software update binnen 2 weken door ons uitvoeren. Of maak direct een afspraak met onze serviceadvsieurs via 0527-614304;
   
 2. Breng jouw Enyaq iV op het afgesproken moment bij ons in Emmeloord. Neem ook je reservesleutel en inloggegevens van de 'MyŠkoda app' mee naar de afspraak. Dit is essentieel om het account te koppelen;
   
 3. Haal jouw up-to-date Enyaq iV weer op, log opnieuw in op de 'MyŠkoda app' en geniet van alle verbeteringen. Wij hebben een dag nodig voor de update. Mocht jouw Enyaq iV eerder klaar zijn, dan nemen wij contact met je op. 
Vanaf nu zijn toekomstige updates beschikbaar voor 'over the air' installatie. Na de eerste update is het dus niet meer nodig om bij ons langs te gaan voor installatie. Als je verdere vragen hebt over de softwareupdate van jouw Enyaq iV, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
 
Let op: Neem ook je reservesleutel en inloggegevens van de "MyŠkoda app" mee naar de afspraak. dit is essentieel.

Afspraak maken voor software update Škoda Enyaq iV

De software voor je Škoda Enyaq iV​ kan al binnen twee weken uitgevoerd worden! Een software update duurt een dag. Indien de auto eerder klaar is nemen wij contact met je op. 

Let op: Neem ook je reservesleutel en inloggegevens van de "MyŠkoda app" mee naar de afspraak. Dit is essentieel.

Afspraak maken

Waarom de software update uitvoeren?

Het werkt op een soortgelijke manier als je telefoon of computer; software updates zijn essentieel om de werking van je auto en systemen goed en zo soepel mogelijk te laten werken maar o.a. ook de beveiligingssystemen optimaal laten functioneren.