14 dagen omruilgarantie

Ben je na aanschaf van een occasion bij ons niet tevreden, om wat voor reden dan ook? Dan mag je de auto eenmalig binnen twee weken en maximaal 200 kilometers omruilen.

Wij spannen ons in om binnen twee maanden met een redelijk alternatief te komen. De ruil-auto moet in principe even duur of minder duur zijn dan dat wat je voor de oorspronkelijke auto hebt betaald. Is de verkoopprijs van het alternatief hoger? Dan moet je bijbetalen.

Heb je aangegeven dat je wilt omruilen, maar is er op dat moment niet direct een redelijk alternatief voertuig? Dan zullen wij op passende wijze en tegen redelijke kosten in jou vervoersbehoefte voorzien. Wij kunnen er belang bij hebben om het gekochte voertuig meteen terug te nemen, om het bijvoorbeeld aan een ander te verkopen. Ontstaat er hierdoor bij jou een vervoersbehoefte? Dan voorzien wij hier in en wel op een passende wijze en tegen een redelijke vergoeding. Het kan ook zijn dat wij het goed vinden dat jij -maximaal gedurende twee maanden- in het gekochte voertuig blijft doorrijden. Ook dan geldt weer dat je dit tegen een redelijke vergoeding zult doen.

Lukt het ons niet om binnen die twee maanden met een goed alternatief te komen? Dan kun je ervoor kiezen om de koop te ontbinden. Na een ontbinding moet je de auto terug leveren aan ons en vrijwaren. Je krijgt vervolgens de betaalde koopprijs terug. Dit wordt anders, wanneer er voor ons een redelijke grond is om hierop een bedrag in mindering te brengen wegens waardevermindering en/of additionele kosten (bijvoorbeeld schades).

Let op: er geldt géén omruilgarantie op een omgeruild voertuig.