De werking van de DSG versnellingsbak

In reguliere automaten is er slechts één koppelomvormer aanwezig. Een DSG automaat is voorzien van twee koppelingen, waardoor deze eigenlijk twee versnellingsbakken heeft. Dit zorgt voor een unieke werking. De versnellingsbakken schakelen onderling. Hierdoor kan de vierde versnelling meedraaien wanneer er gereden wordt in de derde versnelling, zonder dat deze gekoppeld of ingeschakeld hoeft te zijn. Doordat de vierde versnelling alvast meedraait is de overgang naar deze versnelling soepel, snel en vrijwel naadloos. De even versnellingen hebben een andere koppeling dan de oneven versnellingen. Hierdoor hoeft de versnellingsbak niet te koppelen tussen twee versnellingen in.

VDH autotechniek kent de DSG versnellingsbakken optimaal

Wij hebben een optimale kennis van de DSG versnellingsbakken. Wij lossen niet alleen problemen op, maar kunnen ook optimaliseren. Zo realiseren wij graag een verlenging van de levensduur van de DSG versnellingsbak door de software te optimaliseren. Het vervangen van een complete DSG versnellingsbak is zelden noodzakelijk. Wij zorgen altijd voor een juiste diagnose en voorzien jou van alle informatie en een betrouwbaar advies. Bij VDH autotechniek weet je altijd precies waar je aan toe bent. Is er een reparatie aan de DSG versnellingsbak nodig? Dan voeren wij deze professioneel voor je uit.

DSG versnellingsbak reparatie door VDH autotechniek

VDH autotechniek is onderdeel van autobedrijf van der Heide. Onze vakspecialisten staan voor je klaar voor het uitvoeren van de meest uiteenlopende reparaties aan je voertuig met een DSG versnellingsbak. Je kunt rekenen op een volledige, juiste diagnose en een bijpassend advies voor je DSG automaat. Verder kun je bij ons terecht voor tal van andere services, waaronder:
  • DSG transmissie onderhoud, zoals olieverversing
  • Updaten, tunen en optimaliseren van de software
  • Vervangen van de mechatronic voor een gereviseerd of nieuw ‘regelbrein’
  • Vervangen van diverse DSG versnellingsbak onderdelen, zoals koppeling of vliegwiel
  • Overige, algemene DSG versnellingsbak reparaties

Je bent welkom voor alle DSG versnellingsbak services

Je bent bij ons altijd aan het juiste adres voor de professionele uitvoering van alle services omtrent de DSG versnellingsbak. Kom gerust eens bij ons langs of neem vrijblijvend contact met ons op voor advies en informatie over de DSG versnellingsbak of bestaande DSG versnellingsbak problemen. Wij helpen je graag verder.

Geen vraag is te gek, Frank en Adjay helpen je graag.  

VDH autotechniek is onderdeel van autobedrijf van der Heide. Onze specialisten hebben ruime ervaring als het gaat om DSG automaten. Naast ons specialisme in Volkswagen, SEAT, Skoda, Volkswagen bedrijfswagens en Audi beschikken onze monteurs en service adviseurs over kennis van alle merken. Kom voor DSG reparatie in Emmeloord dus langs bij VDH autotechniek. 

Vragen of een afspraak inplannen? Neem contact op met onze Werkplaatschef Adjay (0527-221145) of Diagnose specialist Frank (0527-221147). Je kan ook gebruik maken van onderstaand contactformulier of de chat.

Contact opnemen

Maak een afspraak of overleg met één van onze experts