Wanneer vindt de update plaats?

Via je mail ga je akkoord met het downloaden van de Over-the-Air ID.Software2.3 update. Houd hiervoor het e-mailadres in de gaten dat gekoppeld is aan je We Connect account. Hierna kan het een paar weken duren voordat je de update in je ID. ontvangt. Zorg in ieder geval dat je auto vóór en tijdens het rijden een stabiele netwerkverbinding heeft. Is het softwarepakket gedownload en klaar voor installatie? Dan krijg je wanneer je je auto parkeert een notificatie op je infotainmentdisplay. De ID.Software2.3 update bestaat uit twee delen, welke elkaar binnen een aantal weken opvolgen. Dit betekent dat je twee keer het proces van downloaden en installeren zal doorlopen. Let op: naast de ID.Software updates, zijn er ook updates voor bestaande functies in de auto. Deze applicaties zijn niet gekoppeld aan de Over-the-Air ID.Software updates en kun je afzonderlijk installeren. In sommige gevallen heb je wel de laatste ID.Software versie nodig.

Zo installeer jij de update

Is jouw auto al verbonden met We Connect? Dan kun je stap 1 tot en met 4 overslaan of direct de tutorial hieronder bekijken.

1. Download de We Connect ID. app voor je smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.

2. Log in met je Volkswagen ID en voeg jouw auto toe.

3. Activeer je We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.

4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe updates tijdens je rit. Zorg wel dat je ID. in online modus staat.

5. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Meer details over de inhoud van de update vind je onder 'Meer informatie'.

6. Wanneer je update geïnstalleerd wordt, kun je je ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer je de installatie start, zie je op het infotainmentsysteem of je aan alle eisen voldoet, zoals of je ramen wel gesloten zijn.

7. Stap uit je ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat je ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat je tijdens de installatie je auto niet kan gebruiken. Aan het eind van de installatie maakt je ID. verbinding met het internet. Je kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. Een fijne rit!

Een update via je telefoon, hoe dan?

Wist je dat je de Volkswagen ID.3 en ID.4 kunt updaten via je telefoon? Deze video legt je precies uit hoe dat in zijn werk gaat!

Uitgebreide informatie over de inhoud van de update

Volkswagen heeft een aantal functies van je ID. nét even wat handiger en/of mooier gemaakt. Benieuwd naar deze functies? Bekijk de uitgebreide informatie van deze update.

Uitgebreide informatie bekijken

96% van de klanten beveelt ons aan op basis van meer dan 3.000 beoordelingen. Zo krijgen we een gemiddelde waardering van 8,6 en een 9 voor klantvriendelijkheid.

Heb je ID.Software2.1 nog niet geïnstalleerd?

Geen probleem. Maak een afspraak bij je dealer om 'm kosteloos te laten installeren. Meer weten over wat de update inhoudt? Lees dan verder op onze speciale pagina.

Direct een afspraak maken